Móric

Hídlap

Összefogtak és virágokat ültettek az esztergomi nemzetiségek

Az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és szervezésében, a város másik három nemzetiségi önkormányzatának részvételével szépült meg a „Bástya” áruház (Rákóczi tér nevű buszmegálló) környéke – közölte közösségi oldalán az ELNÖ.

Hirdetések

A COVID-19 egyaránt negatív hatással volt az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzatra, és az Esztergomi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatra is, az elmúlt időszakban kényszerűen lecsökkent mindegyik szervezet tevékenysége. Ennek ellensúlyozásaként elhatározták, hogy közösen valami pozitív dolgot visznek végbe a városban.

Míg korábban a testvérvárosi kapcsolattartással, a nemzetiségi kultúra bemutatásával, terjesztésével, az ehhez kapcsolódó rendezvényekkel, kiállításokkal, táborokkal tudtak hozzájárulni az önkormányzatok a város életének teljességéhez, ebben az évben a járvány felülírta az összes tervüket.

Ezért a lengyel kisebbség úgy döntött, hogy a másik három nemzetiségi önkormányzattal egyetértésben kézzelfogható tettet valósít meg. Ennek az összefogásnak az eredményeképpen A lengyel nemzetiségi önkormányzat néhány tagja virágokat ültetett el a város egyik legforgalmasabb részén. A növények megvásárlásához a négy nemzetiség egyenlő mértékben járult hozzá, illetve egy láda begóniát civil felajánlásként ültettek el az ágyásokba.

Hernádi Ádám polgármester a lakosság nevében a közösségi oldalán köszönte meg ezt a városszépítő akciót.

(Forrás és képek: ELNÖ)

Hirdetések

  • Így történt az esztergomi motoros baleset

    Suzuki Ignis típusú személygépkocsi és Yamata típusú motorkerékpár ütközött össze szeptember 19-én 17 óra 35 perckor Esztergomban, a Dobogókői úton – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

    Hídlap
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap