Ibolya

Hídlap

Összefogtak és virágokat ültettek az esztergomi nemzetiségek

Az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és szervezésében, a város másik három nemzetiségi önkormányzatának részvételével szépült meg a „Bástya” áruház (Rákóczi tér nevű buszmegálló) környéke – közölte közösségi oldalán az ELNÖ.

Hirdetések

A COVID-19 egyaránt negatív hatással volt az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzatra, és az Esztergomi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatra is, az elmúlt időszakban kényszerűen lecsökkent mindegyik szervezet tevékenysége. Ennek ellensúlyozásaként elhatározták, hogy közösen valami pozitív dolgot visznek végbe a városban.

Míg korábban a testvérvárosi kapcsolattartással, a nemzetiségi kultúra bemutatásával, terjesztésével, az ehhez kapcsolódó rendezvényekkel, kiállításokkal, táborokkal tudtak hozzájárulni az önkormányzatok a város életének teljességéhez, ebben az évben a járvány felülírta az összes tervüket.

Ezért a lengyel kisebbség úgy döntött, hogy a másik három nemzetiségi önkormányzattal egyetértésben kézzelfogható tettet valósít meg. Ennek az összefogásnak az eredményeképpen A lengyel nemzetiségi önkormányzat néhány tagja virágokat ültetett el a város egyik legforgalmasabb részén. A növények megvásárlásához a négy nemzetiség egyenlő mértékben járult hozzá, illetve egy láda begóniát civil felajánlásként ültettek el az ágyásokba.

Hernádi Ádám polgármester a lakosság nevében a közösségi oldalán köszönte meg ezt a városszépítő akciót.

(Forrás és képek: ELNÖ)

Hirdetések
  • Közúti elsősegély tanfolyamot tartanak Szobon

    Augusztus 8-án, szombaton 10 órától közúti elsősegély oktatásra várják az érdeklődőket. Fehér Mihály a regisztrációt követően elméleti és gyakorlati órát is tart a résztvevőknek. A helyszín a Szobi József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ lesz.

    Hídlap
  • Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

    Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. augusztus 6-án 11 órakor rendkívüli testületi ülést tartott a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében, amelyen név szerinti szavazással hét igen egyhangú szavazat mellett a testület feloszlatásáról döntöttek.

    Hídlap