Ibolya

Hídlap

2020 a korszerűsítések, felújítások éve a a Márianosztrai Fegyház és Börtönben

A 2020-as esztendő a korszerűsítésről, illetve felújításokról szól a Márianosztrai Fegyház és Börtönben, ami a munkálatoknak köszönhetően tisztább, korszerűbb és nem utolsó sorban biztonságosabb lett – írja a bv.gov.hu oldal.

Hirdetések

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tájékoztatása szerint az 1858-tól fegyintézetként működő valamikori Pálos-rendi kolostor végre belső kialakításában, emellett pedig technikai felszereltségében is modern börtönné válik. Nemcsak a belső burkolat, de sok helyen a falazat is megújult, a XXI. század technikai korszerűsítése pedig szerényen megbújik ezek mögött. Az intézet részlegei folyamatosan újulnak meg, a közeljövőben a teljes ház belseje átépül.

A bv.gov.hu oldalon olvasható, hogy a jogszabályok és a társadalmi elvárás a legbiztonságosabb börtönkörülményeket várja el a büntetés-végrehajtási szervezettől. A korszerű technikai igényeket a személyi állományról, kollégákról való gondoskodás, a munkakörülmények folyamatos javítása is megkívánja.

A változás az előtte-utána fotókon igazán szembetűnő. Látható, hogy a felújítás kiterjedt a lépcsőkre is: nem csak a falfelület, hanem a lépcsőfokok is új burkolatot kaptak.

A további felvételeken látható, hogy a folyosók is jelentős átalakuláson mentek keresztül. További fotók itt érhetők el.

(Forrás és képek: bv.gov.hu)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap