Ibolya

Hídlap

Elmarad a Simon-Júda napi vásár

Elmarad az idei évre tervezett Simon-Júda napi hagyományos vásár – olvasható Párkány hivatalos oldalán. Szabó Eugen polgármester tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány kapcsán érvényben lévő intézkedések miatt nem tartják meg az októberi rendezvényt.

Hirdetések

A Simon-Júda napi hagyományos vásár több évszázados múltra tekint vissza: az Új Szó múltidéző cikkében az áll, hogy a „helyi hagyomány 1546-tól, a török hódoltság kezdetétől tartja számon a Simon-Júda vásárokat”. Így bátran mondhatjuk, hogy nagy tradíciókról szóló rendezvényről van szó.

Nem csak Szlovákiából, hanem – külföldről, így többek között – Magyarországról is nagy számban érkeznek látogatók a többnapos vásárra. Gyakorlatilag a kézműves termékek mellett régiségek, ruhaneműk, ajándéktárgyak, gasztronómiai különlegességek is várják minden évben az érdeklődőket.

Idén október 8-10. között rendezték volna meg a vásárt: a múltidő azért állja meg a helyét, mert a tömegrendezvény Párkányi Városi Hivatal arról tájékoztatja a közvéleményt, hogy a ”COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatban kialakult járványügyi helyzetre és az ezzel összefüggő, a Szlovák Köztársaság Központi Egészségügyi Hivatala által kiadott, érvényben lévő intézkedések miatt az idén ELMARAD.”

(Forrás: Párkány Városi Hivatal)

(Borítókép: Pillanatkép a hömpölygő tömegről, 2019. évi Simon-Júda napi vásár)

Hirdetések

  • Közúti elsősegély tanfolyamot tartanak Szobon

    Augusztus 8-án, szombaton 10 órától közúti elsősegély oktatásra várják az érdeklődőket. Fehér Mihály a regisztrációt követően elméleti és gyakorlati órát is tart a résztvevőknek. A helyszín a Szobi József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ lesz.

    Hídlap
  • Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

    Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. augusztus 6-án 11 órakor rendkívüli testületi ülést tartott a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében, amelyen név szerinti szavazással hét igen egyhangú szavazat mellett a testület feloszlatásáról döntöttek.

    Hídlap