László

Hídlap

Napelemes rendszerrel láttak el több rendőrkapitányságot is

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében 103,68 millió forintot nyert a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra, hogy napelemes rendszerrel lássa el többek között a dorogi, az esztergomi és a nyergesújfalui kapitányságot.  

Hirdetések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 103,68 millió forintot nyert a KEHOP-5.2.11-16 kódszámú, Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére tárgyú, európai uniós forrásból finanszírozott pályázaton. A projekt elszámolható költségei a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában valósultak meg – olvasható a megyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A projektben a Dorogi Rendőrkapitányság, az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Komáromi Rendőrkapitányság, a Nyergesújfalui Rendőrőrs, az Oroszlányi Rendőrkapitányság, valamint egy Tatabányán található, Szanatórium úti objektum szerepelt. Az alábbi épületek fenntartási költségei – jelentős részben a villamosenergia fogyasztás mértéke miatt – igen magasak voltak. Éppen ezért az volt a cél, hogy a napelemes rendszerek kiépítésével részben vagy teljesen kiváltsák a fosszilis energiaigényeket, ezzel együtt az energiaköltségeket, valamint az erőművi károsanyag kibocsátást is csökkentsék.

A június végén befejeződött fejlesztésnek köszönhetően a már említett helyszíneken jelentősen nőtt a megújuló energiaforrások használata, illetve a HMKE napelemes rendszerek révén az épületek energiafogyasztása pedig jelentősen csökkenhet.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)

(Borítókép: Esztergomi Rendőrkapitányság épülete)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap