Adalbert

Hídlap

Napelemes rendszerrel láttak el több rendőrkapitányságot is

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében 103,68 millió forintot nyert a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra, hogy napelemes rendszerrel lássa el többek között a dorogi, az esztergomi és a nyergesújfalui kapitányságot.  

Hirdetések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 103,68 millió forintot nyert a KEHOP-5.2.11-16 kódszámú, Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére tárgyú, európai uniós forrásból finanszírozott pályázaton. A projekt elszámolható költségei a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában valósultak meg – olvasható a megyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A projektben a Dorogi Rendőrkapitányság, az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Komáromi Rendőrkapitányság, a Nyergesújfalui Rendőrőrs, az Oroszlányi Rendőrkapitányság, valamint egy Tatabányán található, Szanatórium úti objektum szerepelt. Az alábbi épületek fenntartási költségei – jelentős részben a villamosenergia fogyasztás mértéke miatt – igen magasak voltak. Éppen ezért az volt a cél, hogy a napelemes rendszerek kiépítésével részben vagy teljesen kiváltsák a fosszilis energiaigényeket, ezzel együtt az energiaköltségeket, valamint az erőművi károsanyag kibocsátást is csökkentsék.

A június végén befejeződött fejlesztésnek köszönhetően a már említett helyszíneken jelentősen nőtt a megújuló energiaforrások használata, illetve a HMKE napelemes rendszerek révén az épületek energiafogyasztása pedig jelentősen csökkenhet.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)

(Borítókép: Esztergomi Rendőrkapitányság épülete)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap