Ibolya

Hídlap

Teljes terjedelmében égett egy istálló Dágon

Eddig ismeretlen okok miatt július 31-én reggel lángra kapott egy istálló Dágon, a Binder tanyán – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sűrű fekete füstöt kilométerekről is látni lehetett. Az épületben nem tartózkodott senki.

Hirdetések

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esethez az esztergomi, bajnai és nyergesújfalui hivatásos, valamint a sárisápi önkéntes tűzoltókat is riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltották el a lángokat.

A munkálatok közben az épület tetejének mintegy kétharmada beszakadt. Jelenleg az egységek az utómunkálatokat végzik. A hivatalos tájékoztatás szerint a tüzet 9 óra előtt megfékezték, de 10 órakor még látni lehetett némi füstöt a Máriahalom és Úny közötti területen.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) arról számolt be közösségi oldalán, hogy az egységek gyors kiérkezésének köszönhetően a kigyulladt istálló melletti gabona silót, illetve egy másik istállót megmentettek a lángoktól.

(Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu/Dorogi-Medence/Sárisáp ÖTE)

(Képek: Sárisáp ÖTE)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap