Móric

Hídlap

Teljes terjedelmében égett egy istálló Dágon

Eddig ismeretlen okok miatt július 31-én reggel lángra kapott egy istálló Dágon, a Binder tanyán – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sűrű fekete füstöt kilométerekről is látni lehetett. Az épületben nem tartózkodott senki.

Hirdetések

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esethez az esztergomi, bajnai és nyergesújfalui hivatásos, valamint a sárisápi önkéntes tűzoltókat is riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltották el a lángokat.

A munkálatok közben az épület tetejének mintegy kétharmada beszakadt. Jelenleg az egységek az utómunkálatokat végzik. A hivatalos tájékoztatás szerint a tüzet 9 óra előtt megfékezték, de 10 órakor még látni lehetett némi füstöt a Máriahalom és Úny közötti területen.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) arról számolt be közösségi oldalán, hogy az egységek gyors kiérkezésének köszönhetően a kigyulladt istálló melletti gabona silót, illetve egy másik istállót megmentettek a lángoktól.

(Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu/Dorogi-Medence/Sárisáp ÖTE)

(Képek: Sárisáp ÖTE)

Hirdetések
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap
  • Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

    Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

    Hídlap