László

Hídlap

Felújítják a dorogi művelődési ház színháztermét

Elkezdődött a Dorogi József Attila Művelődési Ház színháztermének felújítása, melyről közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a dorogi önkormányzat. Nem csak a széksorokat és a régi szőnyeget cserélik ki, hiszen új függönyöket is felszerelnek majd, sőt a parkettát újracsiszolják, majd lelakkozzák.

Hirdetések

Mint ismert, az idén szeptemberre tervezett, majd jövőre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak dorogi rendezvénye is lesz, melynek helyszínéül a művelődési ház szolgál majd. Azért, hogy az eseménysorozat színvonalához méltó körülményeket tudjanak biztosítani, az önkormányzat elhatározta, hogy felújítást végez az intézményben.

A Dorogi-medence úgy tudja, hogy a beruházást száz százalékban önkormányzati saját költségvetésből valósítják meg, tehát nem vettek igénybe pályázati támogatást. A város vezetése a 2020-as költségvetésében előbbi helyiség, illetve az előtér felújítására 50 millió forintot, míg a színházi öltözők felújítására 25 millió forintnyi összeget különített el.

Bár a munka érdemi része még hátra van, az biztos, hogy szebb, modernebb környezet várja majd a kongresszus vendégeit.

(Forrás: Dorogi-medence/Dorog Város Önkormányzata)

(Borítókép: beküldött fotó)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap