Adalbert

Hídlap

Felújítják a dorogi művelődési ház színháztermét

Elkezdődött a Dorogi József Attila Művelődési Ház színháztermének felújítása, melyről közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a dorogi önkormányzat. Nem csak a széksorokat és a régi szőnyeget cserélik ki, hiszen új függönyöket is felszerelnek majd, sőt a parkettát újracsiszolják, majd lelakkozzák.

Hirdetések

Mint ismert, az idén szeptemberre tervezett, majd jövőre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak dorogi rendezvénye is lesz, melynek helyszínéül a művelődési ház szolgál majd. Azért, hogy az eseménysorozat színvonalához méltó körülményeket tudjanak biztosítani, az önkormányzat elhatározta, hogy felújítást végez az intézményben.

A Dorogi-medence úgy tudja, hogy a beruházást száz százalékban önkormányzati saját költségvetésből valósítják meg, tehát nem vettek igénybe pályázati támogatást. A város vezetése a 2020-as költségvetésében előbbi helyiség, illetve az előtér felújítására 50 millió forintot, míg a színházi öltözők felújítására 25 millió forintnyi összeget különített el.

Bár a munka érdemi része még hátra van, az biztos, hogy szebb, modernebb környezet várja majd a kongresszus vendégeit.

(Forrás: Dorogi-medence/Dorog Város Önkormányzata)

(Borítókép: beküldött fotó)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap