Ibolya

Hídlap

Saját dallal jelentkezik a Felhőkarcoló zenekar

Augusztus 5-én jelenik meg az esztergomi Felhőkarcoló zenekar első saját dala, mely a Játsszuk újra címet viseli. A feltörekvő banda tagjaival a kezdeti szárnypróbálgatásról, a stílusváltásról és a jövőről is beszélgettünk.

Hirdetések

– A Felhőkarcoló zenekar 2018 decemberében egy jótékonysági koncert kapcsán jött létre. Akkoriban még pop zenét játszottunk… – idézték fel a fiatal zenészek a múltat. Az első fellépésük után – ami meglepően jól sikerült – rengeteg felkérést kaptak különböző városi, illetve iskolai rendezvényre.

Ahogy azt a zenekaroknál megszokhattuk, idővel néhányan belefáradnak a közös projektekbe és ez nem volt másként az esztergomi banda esetében sem. A kezdeti hét fős létszám először hatra redukálódott, végül csak négyen maradtak, gyakorlatilag 2020-ra teljes átalakuláson ment keresztül az együttes. Jelenleg Pap Gergely (basszusgitár/ének), Gábor Ágoston (szólógitár), Steindl Ábel (dob) és Pap Balázs (szóló/ritmusgitár) alkotja a Felhőkarcolót.

A változás szele a zenéjükre is hatással volt. A pop irányzatot maguk mögött hagyták és manapság már rockosabb dalokat játszanak, melyeket néhol elektronikus elemekkel színesítenek.

Augusztus 5-én igazi mérföldkőhöz érkeznek, hiszen megjelenik az első saját daluk. A Játsszuk újra című szerzeményt elsőként – melyhez klip is készül – a Hídlapon hallgathatják majd meg az érdeklődők.

– Számos tervünk van a jövőre nézve, sok ötlet van a tarsolyunkban, melyekből szeretnénk, ha jó számok készülnének. Jövő februárban-márciusban egy EP-t (néhány számot tartalmazó kislemez) tervezünk kiadni – mondták a tagok.

(Fotók: Pintér Ramóna)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap