Malvin

Hídlap

Újra lesz légi szúnyoggyérítés a térségben

„Kedves Esztergomiak! Ma a napnyugtát megelőző 1,5 órában megkezdődik városunkban a légi szúnyoggyérítés. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 4-5. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre” – jelentette be Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

Hirdetések

Mint ismert, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága (OKF) a közelmúltban arról tájékoztatta Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek csapadékos időszakainak köszönhetően elszaparodtak a szúnyogok, a vérszívók megfelelő mértékű gyérítését pedig a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel (például a településeket járó szúnyoggyérítős járművel) már nem tudják biztosítani.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) figyelembe vette azt, hogy egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám is megjelenhet, ezért 180 napra engedélyezte az OKF számára a légi szúnyoggyérítést deltametrin és természetes piretrin hatóanyag tartalmú szúnyogirtó biocid termékekkel.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a légi beavatkozás kapcsán közölte: „A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani.”

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/katasztrofavedelem.hu)

(Borítókép: hirado.hu; MTI/ Németh György)

Hirdetések

  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap