Máté, Mirella

Hídlap

Adósságát akarta rendezni, ellopta nagyszülei telefonjait

Négy hónap börtönbüntetésre ítélték, emellett pedig két évre eltiltották a közügyektől azt az esztergomi fiatalt, aki adósságának rendezése érdekében mobiltelefonokat lopott el táti nagyszüleitől. A nyomozók még a bűncselekmény napján elkapták, két nap alatt pedig jogerős ítélet született vele szemben.

Hirdetések

Az elkövető július 30-án 12 óra körül lopta el nagyszülei mobiltelefonjait a táti otthonukból. Az összesen 105 ezer forint értékű készülékeket azért tulajdonította el, hogy azokkal törlessze hitelezőjének egy korábbi, 60 ezer forint értékű tartozását. Az esztergomi fiatalt a bíróság korábban lopás miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

A nyomozó hatóság a férfit még a bűncselekmény elkövetése napján elfogta, őrizetbe vette, az ügyészség pedig már másnap bíróság elé állította. Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, két évre eltiltották a közügyektől és feltételes szabadságra nem bocsáthatják őt.

Az ítéletet a terhelt, a védő és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: karpatinfo.net)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap