Vilhelmina

Hídlap

Kerékpárút épülhet Párkány és Helemba, valamint Ipolydamásd és Letkés között

Az Ister-Granum EGTC újabb sikeres pályázattal nyert el támogatást a Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében – közölte a szervezet a hivatalos oldalán. Ipolydamásd főpályázóként, Párkány várossal, és az EGTC-vel közössel építheti ki a Párkány – Helemba, illetve az Ipolydamásd – Letkés közti kerékpárutat.

Hirdetések

Az Ister-Granum EGTC tájékoztatása szerint további jó hír a régióban élők, és az ide ellátogatók számára, hogy a döntéshozók pozitívan bírálták el a Karvát – Párkánnyal összekötő, nagyobbrészt a Duna gátján futó kerékpárút megépítését is. Ennek a beruházásnak a megvalósítására a Vág – Duna Ipoly Regionális Társulás kapott támogatást. Így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Ister-Granum régió központi – a Duna bal parti – részén egy – két éven belül már egybefüggő kerékpárúton lehet majd végig tekerni.

Az Ister-Granum részvételével megvalósuló projektnek köszönhetően kiépítik, illetve kijelölik a Párkányt Helembával, Ipolydamásdot Letkéssel összekötő kerékpárutat. Így tehát szilárd útburkolaton juthatunk el a Garam gátján a garamkövesdi autós hídig, majd a hídon átkelve a folyó bal partján folytathatjuk utunkat a gáton a vasúti híd garamkövesdi lábáig, ahonnan a jelenleg is meglévő betonúton juthatunk majd el a Helembáig vezető országútig. Helembáig a csekély forgalmú országúton haladhatunk tovább, majd egy újabb épített szakaszt követően hajthatunk át, a közeljövőben újjáépülő Ipoly-hídon Ipolydamásdra. Északi irányba indulva, a folyó gátján egész Letkésig juthatunk majd el, védett útvonalon.

Az Ister-Granum EGTC 2017-ben készíttette el kerékpáros stratégiáját, amelynek célja, hogy Esztergom, és Párkány régiójában egységes kerékpáros hálózat alakuljon ki. A nyertes pályázatoknak köszönhetően jelentősen bővülhet a biztonságosan kerékpározható hálózat hossza. Az EGTC kerékpáros pihenőhelyek kialakításával, kerékpáros túraútvonalak kijelölésével, azok térképes megjelenítésével vesz részt a projektben. A jelenleg futó helyi termék hálózatunkat bővítő, és a két ország közti közlekedési kapcsolatokat bővítő komp projekt (Neszmély – Dunaradvány kompösszeköttetés megvalósítása) után, újabb fontos területen tud hozzájárulni önkormányzati társulásunk a régió fejlődéséhez.

(Forrás és térkép: Ister-Granum EGTC)

(Borítókép: turizmus.com)

Hirdetések
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap