Új közlekedési napijegyet vezetnek be a Dunakanyarban

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők - közölte a kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az MTI tudósítása szerint az új napijegy szerdától érvényes.

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők – közölte a kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az MTI tudósítása szerint az új napijegy szerdától érvényes.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a 24 órás jeggyel szeptember végéig kereshetjük fel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelyét. Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, Esztergom és térségének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jegy bevezetése szervezesen illeszkedik ahhoz, hogy a Dunakanyar kiemelt turisztikai térség lett.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselő megjegyezte, ez a nyár  a hajózásról szól a térségben. Emlékeztetett arra, hogy egy hegyomlás miatt a dömösi átkelőnél megszűnt a vasúti és közúti közlekedés, emiatt a MAHART vonatpótló hajójáratot indított Zebegény és Nagymaros között, amelyet népszerűsége miatt bővítettek.

Budapest, 2020. augusztus 4. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ, Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség kereszténydemokrata párti országgyûlési képviselõje és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyûlési képviselõje (b-j) a Dunakanyar turisztikai helyszíneire szóló új integrált közlekedési napijegy bevezetésérõl tartott sajtótájékoztató után, a Budapest rendezvényhajón 2020. augusztus 4-én. Összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetõk. MTI/Máthé Zoltán

– Volt olyan nap, amikor 3800-an utaztak ezeken a hajókon. Idén nyáron már több mint 50 ezren választották ezt a lehetőséget, ami jól mutatja, hogy sikerült eltalálni az emberek igényeit – jegyezte meg.

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta: a napijegy szerdától kétféle változatban lesz elérhető. A felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint lesz. A napijegyeket a bevezetéskor a MÁV-START Zrt. állomási és partneri pénztáraiban lehet megváltani; várhatóan augusztus 15-étől a MÁV mobiltelefontos alkalmazásból is megvásárolható lesz.

Közölte: a jegyek vasúton a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác-Szob) és 75-ös (Vác-Diósjenő-Balassagyarmat) vonalain, illetve közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain lesznek érvényesek. Ezek a viszonylatok olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác. Emellett a H5-ös HÉV vonalon, a Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon is érvényes lesz a napijegy.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy társaság menetrend szerinti dunakanyari körjáratain használható a jegy.  utasok a Vác-Visegrád, az Esztergom-Zebegény, a Szentendre-Visegrád vagy a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon használják fel a jegyet.

(Forrás: MTI)

(Képek: MTI/Máthé Zoltán)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!