Máté, Mirella

Hídlap

Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. augusztus 6-án 11 órakor rendkívüli testületi ülést tartott a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében, amelyen név szerinti szavazással hét igen egyhangú szavazat mellett a testület feloszlatásáról döntöttek.

Hirdetések

Pergel István polgármester az alábbi közleményt jelentette meg:

„Az ülésen Réti József Károly alpolgármester ismertette Pergel István Csaba polgármester írásban tett, 2020. augusztus 15. napjával történő polgármesteri tisztségéről történő lemondását.

Pergel István Csaba polgármester ismertette az ülésen Réti József Károly alpolgármester írásban tett, 2020. augusztus 11. napjával történő alpolgármesteri tisztségről és képviselői mandátumáról szóló lemondását.

A képviselő-testület név szerinti szavazással 7 igen egyhangú szavazat mellett a képviselő-testület feloszlatásáról döntött. A testület a döntését a faluban a sóder-homokbánya nyitásával kapcsolatban kialakult helyzettel indokolta. A döntés indoklásában kihangsúlyozták, hogy a lemondott testület nem kíván továbbiakban a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni.  A lemondó testület az időközi önkormányzati választással megválasztásra kerülő új polgármester és új képviselő-testület kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét.

A képviselő-testület egyedi határozattal az Ávr. 52. § (6a) bekezdése alapján kötelezettség vállaló személynek jelölte ki Balázs Márta jegyzőt az önkormányzat kiadási előirányzati terhére vonatkozó kötelezettségvállalás gyakorlására. E határozattal a testület célja az volt, hogy az új önkormányzat megalakulásáig az önkormányzat és intézményei tekintetében a működőképességét fenntartsa.  

A közlemény célja a lakosság közhangulatának javítása, megnyugtatása és a népszavazási kezdeményezés létjogosultságának megfontolása.

Pilismarót, 2020. augusztus 6. 15:00

Pergel István Csaba
polgármester sk.”

(Forrás: pilismarot.hu)

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap