Vilhelmina

Hídlap

Pénzt lopott az egyik esztergomi fagyizó kasszájából

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki egy esztergomi fagylaltozóból ellopta a bevételt. A vádlott akár tíz év börtönbüntetést is kaphat, sőt két évre eltilthatják a közügyektől.

Hirdetések

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018. május 24-én a kora esti órákban Esztergom egyik fagylaltozójánál tartózkodott. A vádlott kihasználta azt, hogy az alkalmazott éppen a büfé előtti székeken található párnákat szedte össze. Mivel más nem tartózkodott a közelben, így a vádlott bement a büfé kiszolgáló részébe és a kasszából ellopott 80 ezer forintot, majd elfutott a helyszínről.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor vele szemben a bíróság tíz hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint kettő évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép illusztráció: Pixabay.com)

Hirdetések

  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap