Jeromos

Hídlap

Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

Hirdetések

Az U15 és U20-as ifjak a jövő évi Ifjúsági VB helyszínén, a Kunhegyes-Telekhalom melletti Nagykunsági-főcsatornán küzdöttek a bajnoki címekért. A mindent eldöntő utolsó fordulóban nagy volt a nyomás a fiatalokon. A hőmérséklet 33-34 fokig szökött fel ez sem könnyítette áramló víz horgászatát, volt miért izgulni a háttérben a szülőknek.

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület versenyzője, a 17 éves Nagy Hunor szintén a mezőny egyik legfiatalabb tagja volt, az összesítésben 30 dekával maradt le az első helyről. Nagyon sok tehetséges fiatalember mutatta meg magát ezen a bajnokságon, sokan első alkalommal, így Szénási Béla kapitánynak nem volt könnyű dolga a keretből csapatot hirdetni, de megyénk versenyzője dobogós eredményével biztosította helyét a magyar válogatottban.

Az ezen a hétvégén zajló női egyéni országos bajnokságon Szegeden Iglódi Rékától várható jó szereplés, aki a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesületének tagja. Ő korábban női csapattagként kiemelkedően teljesített a tagszövetségek csapatainak országos bajnokságán és idén a magyar válogatott tagja lehet. A versenyzőket támogatta a KEMHESZ és számítanak majd rájuk a horgászsport népszerűsítésében megyénkben.

A kép bal oldalán Nagy Hunor látható.

(Szöveg és fotó: KEMHESZ)

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap