Többször is elvitte munkáltatója járművét, közmunkára ítélhetik

Közmunkára ítélhetik azt a férfit, aki jogtalanul közlekedett munkáltatója gépjárműjével. Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben.


Közmunkára ítélhetik azt a férfit, aki jogtalanul közlekedett munkáltatója gépjárműjével. Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben.

A vádlott 2019. december 24-26. között munkát végzett egy pilismaróti műhelyben. Eközben a műhely mellett parkoló, a munkáltatója tulajdonát képező kisteher-gépjárművet a sértett tudta és beleegyezése nélkül a gépjármű dobozból kivett indítókulcsával beindította, és az így jogtalanul elvett gépjárművel a műhelybe beállt.

A férfi az idei esztendő első napjára virradóra a gépjárművet ismételten a sértett tudta és beleegyezése nélkül beindította, és azzal Pilismarót területén közlekedett. Ezt követően vádlott a jogtalanul használt gépjárművet az eredeti parkolási helyére visszavitte, az indítókulcsot az eredeti tárolási helyére visszatette.

A gépjárműben a vádlott általi jogtalan használat során sérülések keletkeztek, amelyeket a sértett utóbb kijavított. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!