Jeromos

Hídlap

Többször is elvitte munkáltatója járművét, közmunkára ítélhetik


Közmunkára ítélhetik azt a férfit, aki jogtalanul közlekedett munkáltatója gépjárműjével. Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben.

Hirdetések

A vádlott 2019. december 24-26. között munkát végzett egy pilismaróti műhelyben. Eközben a műhely mellett parkoló, a munkáltatója tulajdonát képező kisteher-gépjárművet a sértett tudta és beleegyezése nélkül a gépjármű dobozból kivett indítókulcsával beindította, és az így jogtalanul elvett gépjárművel a műhelybe beállt.

A férfi az idei esztendő első napjára virradóra a gépjárművet ismételten a sértett tudta és beleegyezése nélkül beindította, és azzal Pilismarót területén közlekedett. Ezt követően vádlott a jogtalanul használt gépjárművet az eredeti parkolási helyére visszavitte, az indítókulcsot az eredeti tárolási helyére visszatette.

A gépjárműben a vádlott általi jogtalan használat során sérülések keletkeztek, amelyeket a sértett utóbb kijavított. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap