Malvin

Hídlap

Novemberben lesz az időközi választás Pilismaróton

Pilismarót Község Helyi Választási Bizottságának döntése értelmében november 8-ára tűzte ki az időközi önkormányzati választást. Aznap nem csak a község új polgármesterére, hanem képviselőkre is leadhatják a voksukat a lakosok.

Hirdetések

A községházán július 16-án tartottak lakossági fórumot a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatban, amely mint utóbb kiderült, lavinát indított el. A tájékoztatón elhangzott, hogy egy cég homok-kavicsbányát szeretne nyitni Pilismaróton, ami egyáltalán nem tetszett a lakóknak. A helyiek tiltakozni kezdtek, majd Pergel István Csaba polgármester augusztus 15-i hatállyal lemondott a posztjáról, később pedig feloszlatták a képviselő-testületet.

A november 8-i szavazással kapcsolatos hivatalos tájékoztató egyébként itt érhető el.

A helyi választási bizottság a napokban közzétett egy másik, szintén a bányanyitással kapcsolatos közleményt. A dokumentumból kiderül, hogy megtagadják a helyi népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését.

A kérdés egyébként így szólt: „Hozzájárul-e, a tervezett sóderbánya műveléséhez szükséges területi besorolás megváltoztatásához, Pilismarót község Településszerkezeti tervében, Kidz-ről Kb-B-re?”

A bizottság indoklásként azt írta, hogy az előterjesztett kérdés nem felel meg a jogszabályokban foglalt egyértelműségi követelményeknek. A döntéssel kapcsolatos irat itt érhető el.

(Forrás: pilismarot.asp.lgov.hu)

Hirdetések
  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap