Tekla

Hídlap

Októberig biztosan letartóztatásban marad a tokodi gyilkos

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította annak a nőnek a letartóztatását, aki 2020. április 19-én délután tokodi otthonukban előzetes szóváltást követően megölte a férjét.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő hölgy aznap 17 óra körül a vita után egy 8,5 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrta szintén ittas férjét. Hiába jött gyorsan a segítség, a sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

A nőt emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nyomozó hatóság. A gyanúsítottal szemben 2006-ban is folyt büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Akkor az egyik fiát kis-közepes erővel többször is megszúrta, a gyermek akkor a mellkasán sérült meg.

A főügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2 hónappal, 2020. október 22. napjáig meghosszabbította, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)

(Borítókép: awerenessng.com)

Hirdetések
  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap