Lezárásokra kell számítani Esztergomban és a környéken a Tour de Hongrie miatt

Közzétette az esztergomi önkormányzat a Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésre bocsátott információkat. Azt kérik, hogy augusztus 28-án és 29-én ne a megszokott rutinnak megfelelően közlekedjenek és figyeljék a lezárásokról szóló híreket.

Közzétette az esztergomi önkormányzat a Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésre bocsátott információkat. Azt kérik, hogy augusztus 28-án és 29-én ne a megszokott rutinnak megfelelően közlekedjenek és figyeljék a lezárásokról szóló híreket.

A Tour de Hongrie augusztus 29-én rajtol el, az első szakasz rajtja Esztergomban lesz és a mezőny a bazilikához fut majd be.

A verseny előkészítési szakaszában augusztus 25-én a szervezők a pálya teljes szakaszát kitáblázták, több helyen behajtási, megállási, parkolási tilalom várható. Augusztus 27-e 18 órától nem lehet parkolni Esztergomban a Bazilika felhajtóján, valamint a felhajtó melletti két parkolókban a déli oldalon 27-e 18 órától és az északi oldalon 28-a 18 órától. Szentgyörgymezőn megnövekedő forgalomra kell számítani. Amennyiben lehetséges, autóval senki se közelítse meg ezt a területet augusztus 29-én. 20 óráig!

A parkoló nyugati részébe, és a Szent Adalbert Központ előtti parkolóba csak a leegyeztetett programra érkező turistabuszok és autók hajthatnak be. Ehhez kérik, hogy a szélvédőre helyezzék ki a behajtást engedélyező táblát, melyet a Szent Adalbert Központban kaphatnak meg az előzetes egyeztetés után. Kérik, hogy ott tartsák be a kijelölt parkolási rendet (a parkoló belső végében a Szt. Adalbert központ előtti parkoló rész lesz használható számukra)

A parkolási rend megzavarásának kompenzálásaként a helyi lakosok parkolása a verseny ideje alatt az egész városban ingyenes lesz. Augusztus 29-én reggel 8 óráig a Vár utca forgalma zavartalanul biztosított, utána viszont nem lehet majd a közúton közlekedni. A városnéző kisvonatok NEM közlekednek a verseny napján szokásos útvonalukon.

A verseny alatti útlezárásokról

A Tour de Hongrie 2020 lebonyolítása miatt életbe lépő forgalomkorlátozásokról, alternatív útvonalakról az Útinform minden felületén, valamint az autósok egyik legkedveltebb navigációs rendszere, a Waze térképes alkalmazás percre pontos segítséget tud nyújtani.

Tour de Hongrie első szakasza (Forrás: esztergom.hu)

A versenyzők a célba érkezésig háromszor teszik meg az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört. 

A verseny útvonala: Esztergomi Bazilika – Szent István tér – Iskola utca (11-es út) – Dobozi Mihály utca (11-es út) – Pilismaróti út (11-es út) Élesrajt a MOL kút mellett – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út) – (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)- (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)– (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Földműves utca – Dessewffy Arisztid utca – Vár utca – Szent István tér – Bazilika előtti terület a befutó helyszíne.

Így haladnak majd Esztergomban a kerékpározók (Forrás: esztergom.hu)

Dobogókő és Esztergom között – ideértve Pilisszentléleket is –, valamint Esztergom és Pilismarót között a 11-es számú főútvonalon nem lehet a közúton közlekedni a zárási időszak alatt (11.00-15.00). A forgalom irányítását rendőrök és polgárőrök végzik a teljes útszakaszon a szervezők mellett.

A mezőny első áthaladása a városon: 12.10-12.40,  második áthaladása: 13.10-13.40, a célba érkezés: 14.10-14.30 között várható. Ezekben az időszakokban az egész érintett szakaszon se gyalogosan, semmilyen közlekedési eszközzel NEM LEHET áthaladni. A köztes időszakokban rendőri irányítás mellett a keresztirányú forgalom megengedett. A várakozási idők azonban extrém hosszúságúra is megnőhetnek, az alternatív útvonalak megtervezése javasolt. A tömegközlekedés is szünetel a verseny ideje alatt.

Az önkormányzat felhívja a figyelmét minden vendéglátónak, üzlettulajdonosnak, vállalkozásnak, hogy áruszállítást a Tour de Hongrie 1. szakaszának idejére és útvonalára NE szervezzenek!

A befutó, eredményhirdetés és díjátadó a Bazilikánál lesz 14.20 és 15.00 óra között.

(Forrás: esztergom.hu/tdh.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!