Tekla

Hídlap

Lakossági fórumot tartanak Dorogon

Szeptember 1-én lakossági fórumot tart a dorogi képviselő-testület a városban élőknek a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyárának működésével kapcsolatban. A 17 órakor kezdődő fórumra augusztus 31-én 9-16 óra között lehet előzetesen regisztrálni a városháza 33/431-299-es telefonszámán.

Hirdetések

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár dorogi gyáregységének fő tevékenységi köre elsősorban gyógyszerhatóanyagok és az úgynevezett intermedierek gyártása. A telephely működésére vonatkozó jogszabályi előírások értelmében ötévente kötelező – a közérthetően fogalmazott – katasztrófavédelmi, iparbiztonsági tevékenységi engedély megújítása.

Az engedélymegújítási folyamat része a lakosság és a fórumon jelenlévő hatóságok képviselőinek személyes tájékoztatása, kérdéseik megválaszolása. A dorogi gyáregység biztonságtechnikai vezetője a rendezvényen részletesen bemutatja a gyár, illetve a környék lakosságágának biztonságát szolgáló intézkedéseket, beruházásokat – és beszámol az elmúlt években megvalósult iparbiztonságot befolyásoló fejlesztésekről. A koronavírus helyzetet és a terem befogadóképességét figyelembe véve a rendezvényre korlátozott számban, előzetes regisztrációt követően fogadják az érdeklődőket.

A pontos helyszín: polgármesteri Hivatal díszterme, Dorog, Bécsi út 79-81.

(Forrás: Dorog Város Önkormányzata)

(Illusztráció: Pixabay)

Hirdetések

  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap