Jeromos

Hídlap

Friss információ a határátlépéssel kapcsolatban

Megjelent a Magyar Közlöny 195. száma: 408/2020. (VIII.30.) Kormányrendelet 10.§. 3. bekezdése érinti a térségünkben élőket. A rendelet szerint szeptember elsejétől a határzár ellenére az ingázók átléphetik majd az országhatárt.

Hirdetések

FRISSÍTÉS:

Letkés Község polgármestere, Huszák Tamás augusztus 31-én, 14 óra után kapta a hírt, miszerint az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezése alapján ismét lezárják a letkési határátkelőt.

“Keressük a megoldást, hogy az Esztergomban és környékén tanulók és dolgozók, hogyan juthatnak át munkahelyeikre és iskoláikba.
Kérjük az Önök türelmét és megértését, mi is szeretnénk minél előbb megoldást találni.” – közölte Huszák Tamás.

Korábban:

A harmadik bekezdésben olvasható, külpolitikáért felelős miniszter (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter) által az (1) bekezdés alapján meghatározott országgal szomszédos, Magyarország területének az államhatár vonaltól számított 30 kilométeres sávján belül élő magyar állampolgárok a szomszédos ország területéről visszatérve korlátozás nélkül beléphetnek, ha külföldi tartózkodásuk időtartama nem haladta meg a 24 órát, és a szomszédos országban az államhatártól számított legfeljebb 30 kilométeres sávot nem hagyták el. Arról még nincsenek információk, hogy hogyan lehet, illetve kell majd ezt igazolni.

(Forrás: Magyar Közlöny)

(Borítókép: a lezárt letkési határátkelő még a június közepéig érvényben lévő veszélyhelyzet idején)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap