Friderika

Hídlap

Kanonoknak nevezik ki Kardos Mihály nyugalmazott plébánost

Kanonoknak nevezi ki Kardos Mihályt Tokod és Tát nyugalmazott plébánosát Erdő Péter bíboros – olvasható a Tokodi Szent Márton Plébánia közösségi oldalán. A ceremóniát szeptember hetedikén délelőtt fél tizenegykor tartják az Esztergomi Bazilikában.

Hirdetések

Kardos Mihály atya 1942. szeptember 6-án született Nyírgyulajon. 1975. június 21-én szentelték pappá Esztergomban, majd kezdetben káplánként szolgált Dejtáron és Dorogon. Hosszú időszakot töltött el plébánosként Máriahalmon és Únyban (1978-2000), emellett négy évig (1996-2000) a dági plébánia is hozzá tartozott.

2000-től kezdve idei nyugdíjazásáig Tokodon és Táton volt plébános. Két évtizedes szolgálatáért, illetve a közéletben betöltött szerepéért és tevékenységéért, Tokodért Emlékéremmel tüntették ki az idei Szent István napi ünnepségen. Az elismerést dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője és Bánhidi László polgármester nyújtotta át neki.

(Forrás: esztergomi-ersekseg.hu/Tokodi Szent Márton Plébánia)

(Borítókép: Tokodért Emlékérem átadója 2020. augusztus 20-án)

Hirdetések
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap