Jeromos

Hídlap

Átadták az esztergomi Adalbert Hotel új szárnyát

Átadták hétfőn Esztergomban az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással 56 szobát alakítottak ki – írja az MTI.

Hirdetések

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy az elmúlt időszakban megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása, megújult a Szent Anna-templom és ebbe a sorba illeszkedik az Adalbert Hotel új szárnyának kialakítása.

Esztergom, 2020. augusztus 31. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképzõ Fõiskola egykori kollégiumában 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással. MTI/Máthé Zoltán

A politikus kiemelte, az ingatlan kiszolgálja majd a 2021 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjait is.

Az épületet rövid szertartás keretében megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke. Kovács Viktória, a Szent Adalbert Központ igazgatója elmondta, a hotel Szent Tamásról elnevezett szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel. Az épületben egyszerre 110 vendéget fogadhatnak 56 szobában.

A szobák közül 13 egyágyas, 36 kétágyas, továbbá 6 apartman és egy kétlégterű, családi lakosztály található benne. A hotel másik épületrészében 38 szoba található, 80 férőhellyel. A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező épület kielégíti az üzleti vagy szabadidős céllal Esztergomba érkező látogatók igényeit.

Esztergom, 2020. augusztus 31. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b) és Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyának átadásán 2020. augusztus 31-én. A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképzõ Fõiskola egykori kollégiumában 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással. MTI/Máthé Zoltán

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye beruházásában megvalósult fejlesztés teljes költsége meghaladta az 1,2 milliárd forintot, melyet több állami támogatásból finanszíroztak – ismertette Kovács Viktória.

(Forrás: MTI)

(Képek: MTI/Máthé Zoltán)

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap