Vilhelmina

Hídlap

Mindketten ugyanazt a nőt fenyegették meg

Az Esztergomi Járási Ügyészség a zaklatás bűntette, és a zaklatás vétsége miatt indult ügyben két férfi ellen emelt vádat, mindketten ugyanazt a nőt fenyegették meg. A vádlottakkal szemben elzárás büntetést indítványozott az ügyészség.

Hirdetések

A sértett nő és az egyik férfi élettársi kapcsolata 2016-ban megszakadt, mindketten új élettársi kapcsolatot létesítettek. A nő 2019. március 8-án költözött el Járdánházáról a Doroghoz közeli községbe a férfival közös három gyermekükkel együtt. A férfi hat nappal később megjelent a nő új lakóhelyén, és a két kisebb gyermeket magával vitte.

Ezt követően a férfi 2019. március 15-27. között többször telefonon fenyegette élettársát és azt mondta neki, hogy jelenlegi párjával együtt megöli. A férfinak egy rokona, a másodrendű vádlott 2019. március 25-én hangüzenetet küldött a sértettnek, amelyben ugyancsak kilátásba helyezte a sértett bántalmazását.

A nő volt élettársát a bíróság 2016-ban garázdaság bűntette miatt 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másik férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2015-ben lopás vétsége miatt, mint különös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2017-ben szabadult.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)

Hirdetések

  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap