Angelika

Hídlap

Figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a 111-es út mentén

A napokban kihelyezték a 111-es út mentén azokat a táblákat, amelyek a járművezetők figyelmét a biztonságos, másfél méteres előzési oldaltávolság betartására hívják fel. A táblákkal kapcsolatban Hernádi Ádám esztergomi polgármester a közösségi oldalán fejezte ki gondolatait.

Hirdetések

Mint arról az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága országos kampányt indított a kerékpárosok védelmében, melynek részeként táblákat helyeznek ki a forgalmasabb utak mellé.

Augusztus 13-án szerelték fel az első ilyen jellegű táblát az 1111-es út mentén, a Két-bükkfa-nyereg melletti elágazás közelében. A sajtótájékoztatón akkor elhangzott, hogy a közeljövőben egyre többfelé találkozhatunk a másfél méteres távolságra figyelmeztető táblával.

Hétfőn figyeltünk fel arra, hogy már a 111-es úton az Esztergom vége, illetve a Grante Zrt.-nél található vasúti átjáró után is ilyen jellegű táblákkal találkozhatnak a közlekedők. Mivel ezen az útszakaszon jelentős a kerékpáros forgalom, ezért mindenképpen célszerű volt az újfajta jelzés kihelyezése.

Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán úgy nyilatkozott: „Természetesen az igazi megoldás az lesz, ha végre elkészül a kerékpárút Esztergom és Kertváros között, amelynek előkészítő munkái a napokban indultak el. A beruházásra 800 millió forintos támogatást kapott Esztergom városa. Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!”

(Forrás: Hídlap/Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések