Nyílt utcán bántalmazta a sértettet

Letöltendő szabadságvesztésre ítélhetik, továbbá eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki még idén májusban megvert egy embert Esztergom-Kertvárosban. Az elkövető letartóztatását bűnismétlés veszélye miatt május 15-én rendelték el.

Letöltendő szabadságvesztésre ítélhetik, továbbá eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki még idén májusban megvert egy embert Esztergom-Kertvárosban. Az elkövető letartóztatását bűnismétlés veszélye miatt május 15-én rendelték el.

A vádirat szerint a férfi vádlott és a sértett között korábban elmérgesedett a viszony. A férfi 2020. május 12-én 17 óra 45 perc körül a nyílt utcán egy esztergom-kertvárosi lakóépület előtt találkozott össze a sértettel. A vádlott futni kezdett felé, a sértett két parkoló kocsi közé futott be, közben azt kiabálta, hogy hagyja őt békén.

A férfi utolérte a sértettet, aki védekezés gyanánt több alkalommal köpött és kezével csapkodott is a feléje közeledő vádlott felé. A férfi jobb kézzel, tenyérrel négy alkalommal a sértett feje irányába ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani.

A vádlott  társaságában lévő és egy közeli gépkocsiban ülő személy ekkor szólt a vádlottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett  felé, akit hat alkalommal újra tenyérrel és ököllel fejen, nyakon és háton ütötte őt.

A sértett a bántalmazás miatti felindult állapotában szidalmazni kezdte a vádlottat, aki emiatt további két ütést mért ököllel a sértett fejére, valamint a védekezésképpen fent lévő karjaira. A bántalmazásnak a vádlott jelenlévő barátnője vetett véget, aki elhúzta őt a sértettől.

A sértett arcának bal oldalán felületes bevérzés keletkezett, a sérülés nyolc napon belül gyógyult, bár támadója akár arccsonttörést is okozhatott volna neki. A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte: 2019. február 21-én jogerős  határozattal, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztették. Továbbá március 8-án, szintén jogerős határozattal felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztették.

Az ügyészség most azt is indítványozta, hogy a bíróság a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását utólag rendelje el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!