Vilhelmina

Hídlap

Egyeztetések zajlanak a letkési határátkelőhely megnyitásával kapcsolatban

Folyamatosan egyeztetek a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium vezetőivel a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhely megnyitásáról a határmentén lakók részére – közölte közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

Hirdetések

„Választókerületem északi részén sokak számára a munkába, iskolába, orvoshoz járás jelenleg csak nagy kerülővel oldható meg, ezért mihamarabbi megoldásra van szükség. Sokan írtuk alá az erre indított kezdeményezéseket is. A gyors döntésen dolgozom!” – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mint ismert, a határzár elrendelése óta nem lehet igénybe venni a letkési határátkelőt. A Szobi járásban élők így például vagy a szobi komppal vagy a parassapusztai határátkelő használatával közelíthetik meg Esztergomot.

Huszák Tamás letkési polgármester a községi önkormányzat facebook oldalán azt írta, hogy folyamatosan egyeztet a többi település vezetőjével és Rományik Ferenccel, a Kistérségi Tanács elnökével.

„Elnök úr írásban keresi meg a Külügyminisztériumot és belügyminiszter urat, hogy a határátkelő megnyitásának lehetőségét soron kívül vizsgálják meg. Rétvári Bence országgyűlési képviselő úrral is egyeztettünk, aki szintén aláírta az interneten megjelent petíciót, és ő is biztosított arról, hogy a letkési határátkelő helyzetét kiemelten kezeli. Folyamatos egyeztetéseket folytat a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Belügyminisztériummal a mihamarabbi megoldás érdekében.” – közölte Huszák Tamás.

A helyiek bíznak benne, hogy minél hamarabb megoldást találnak a problémára, ugyanis így sokan nem vagy csak hatalmas kerülővel tudnak eljutni munkahelyükre.

(Forrás: letkési önkormányzat, Rétvári Bence közösségi oldala)

(Borítókép: letkési önkormányzat)

Hirdetések
  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap