Megnyitják a letkési határátkelőt a határsávban ingázók előtt

Szeptember 5-től reggel 5 és este 20 óra között a határ mentén élők és ingázók számára újra biztosítják az átlépést a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőnél - jelentette be a jó hírt közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

Szeptember 5-től reggel 5 és este 20 óra között a határ mentén élők és ingázók számára újra biztosítják az átlépést a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőnél – jelentette be a jó hírt közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

A politikus videóüzenetben jegyezte meg, hogy a koronavírus elleni védekezés során nagyon fontos az emberek egészségnek és a munkahelyüknek a védelme. Véleménye szerint a járvány behurcolásának kivédése szempontjából fontos lépést hozott a kormány akkor, amikor lezárta a határokat és csak a határok közvetlen környezetében élőknek biztosította az átlépés lehetőségét.

Kitért arra is, hogy a letkési határátkelő a térségben élők számára kiemelt jelentőséggel bír, hiszen azon keresztül léphetnek Felvidék területére és juthatnak el rövidebb úton Magyarországra. Kiemelte azt is, hogy az Ipoly mentén élők is ezen az átkelőn keresztül járnak dolgozni és tanulni Esztergomba, de az orvoshoz járók is ugyanezen az útvonalon juthatnak el a városba.

https://www.facebook.com/RetvariBence2018/videos/355814398909457/?t=96

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az átkelőhely lezárása nagy nehézségeket okozott a térségben élőknek, mivel többet kellett utazniuk.

–Az elmúlt napokban nagyon intenzív tárgyalásokat folytattam mind a Belügyminisztériummal, mind a Külgazdasági és Külügyminisztériummal – jelentette ki az EMMI parlamenti államtitkára, majd hozzátette: az egyeztetések eredményeként a naponta ingázók számára megnyitják a határt.

Így szeptember 5-től kezdve 5-20 óra között a munkába és iskolába járok, illetve az orvosok felkeresése céljából át lehet lépni a határt.

–Egyetlen magyar sincs egyedül, választókerületem minden polgára számíthat rám – tette hozzá Rétvári Bence.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint nem csak a letkési közút határátkelő nyílik meg, hanem újraindítják az esztergomi teherkompot is.

(Forrás: Rétvári Bence közösségi oldala/police.hu)

(Borítókép: letkési önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!