Vencel

Hídlap

Vándorcirkuszi előadást mutattak be Táton

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a „Köszönjük, Magyarország” projekt keretében ingyenes kulturális produkciók, köztük cirkuszi előadások megvalósulását támogatja országszerte. Így érkezett Tátra a Donnert Korona Cirkusz is: a szeptember 3-i előadáson Fekete Péter államtitkár mondott köszöntőt.

Hirdetések

Az érdeklődőket zeneszóval köszöntötte a Fővárosi Nagycirkusz zenekara, majd Donnert Viktor cirkuszigazgató ragadott mikrofont és üdvözölte a közönséget. Megköszönte az állami segítséget, amivel támogatták az utazócirkuszokat.

Turi Lajos polgármester nem csak Fekete Péter, hanem dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselőjének a közreműködését is megköszönte, hiszen a táti előadás szervezésében fontos szerepet töltött be. Egyúttal jó szórakozást kívánt mindenkinek.

Fekete Péter azt mondta, jó érzés megérkezni Tátra, ami egy rendezett, gondozott település képét mutatja. Véleménye szerint dr. Völner Pál maximálisan odafigyel választókerülete minden településére és mindig felhívja az államtitkárság figyelmét, hogy melyik települések szorulnak nagyobb figyelemre.

Az államtitkár kitért a járvány elleni védekezésre is. Ismertette, hogy az első csatát sikeresen megvívtuk, de a második félidőt csak akkor nyerhetjük meg, ha komolyan vesszük a vírust és az intézkedéseket. Végezetül említette, hogy tavasszal több száz művész esett el a bevételeitől, akiket Magyarország Kormánya 1 milliárd forinttal segített ki. A „Köszönjük Magyarország” projekt keretében résztvevők és támogatásban részesített művészek pedig előadások formájában kedveskednek a lakosságnak.

A beszédek után elkezdődött a műsor melyben zsonglőr, kutyás mutatványokat és további produkciókat láthatott a közönség.

Hirdetések

  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap