Megújult plébániát és közösségi házat avattak Vámosmikolán

Vámosmikola az elmúlt években 266 millió forint állami támogatásból fejlődött és tudta építeni közösségét, a települést - mondta el pénteken Vámosmikolán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Vámosmikola az elmúlt években 266 millió forint állami támogatásból fejlődött és tudta építeni közösségét, a települést – mondta el pénteken Vámosmikolán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

A térség KDNP-s országgyűlési képviselője a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a helyiek nagyon sokat elértek az elmúlt években, amihez a kormány is hozzájárult.

Elmondása szerint az iskolakonyha és a szabadidőközpont fejlesztéséhez csaknem 43 millió forint, a régi kultúrház, a polgármesteri hivatal és az üzlet felújításához 125 millió forint, a belterületi utak felújításához mintegy 14 millió, a külterületi utak felújításához pedig 54 millió támogatást nyújtott a kormány.

Vámosmikola, 2020. szeptember 4. Medgyes Tibor diakónus, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke, Bárdi Alex, Vámosmikola polgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b-j) átvágja a nemzeti színû szalagot a megújult plébániaépület és közösségi ház ünnepélyes átadásán Vámosmikolán 2020. szeptember 4-én. MTI/Kovács Attila

-A közösségi tér fejlesztéséhez 20 millió forintot, az óvodaudvar felújításához kétszer öt millió forint, a szociális tűzi-fatámogatáshoz 2 millió forintot és orvosi eszközbeszerzéshez pedig kétszer 3 millió forintot juttatott az állam – mondta.

A legutóbb egyházi közösségfejlesztésre nyújtott 35 millió forintból újult meg a most átadott plébánia és közösségi ház épülete – fűzte hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy ahogy kétezer évig sikerült megmenteni a keresztény közösséget, úgy még ma is meg kell védeni. Egyházaink ma nem csak a templomot akarják megtartani, hanem a közösséget, az ifjúságot is szeretnék továbbra is nevelni – fűzte hozzá az államtitkár.

Vámosmikola, 2020. szeptember 4. Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke megáldja a megújult plébániaépületet és közösségi házat az ünnepélyes átadáson Vámosmikolán 2020. szeptember 4-én. MTI/Kovács Attila

A felújított épületet és használóit Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: MTI/Kovács Attila)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!