Sára, Márió

Hídlap

Elhunyt Füle Antal, a Dorog korábbi csatára

„53 éves korában elhunyt egykori játékosunk, Füle Antal, aki majd’ 100 mérkőzésen lépett pályára dorogi színekben” – közölte közösségi oldalán a Dorogi FC. Az esztergomi születésű csatár Nyergesújfalun kezdett el focizni, majd pályafutása csúcspontján a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

Hirdetések

Füle Antal első profi klubja a Dorogi Bányász volt. Tehetségét olyannyira nagyra tartották, hogy már az 1983-84-es idény során csatlakozhatott a felnőtt kerethez, a következő szezonban pedig alapemberré vált. 1986-ban a Budapest Honvédhoz igazolt, ám az 1987-88-as évadot kölcsönjátékosként újra a bányászvárosban töltötte.

1988-89-es bajnokságban a Honvéd tagjaként bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A kilencvenes évek további sikereket tartogattak számára. 1990 és 1999 között két MTK-s kitérőt leszámítva Vácon futballozott. 1993-94-es, illetve az 1996–97 szezonban is aranyérmes lett csapatával.

A nemzeti tizenegyben egyszer léphetett pályára: 1993. október 27-én Verebes József szövetségi kapitány kezdőként küldte a gyepre és egy félidőt játszhatott a Luxemburg elleni találkozón. Füle Antal 2015 óta az Újpest FC utánpótlásában dolgozott, az U17-es és az U19-es csapatot is irányította, a klub közölte, az elhunyt edzőt saját halottjának tekinti.  

A Nemzeti Sport Online-on szereplő cikk alatt egy érdekes hozzászólásra figyeltünk fel. P. Maldini nevű felhasználó felidézte, hogy Füle Antal a profi pályafutása befejezése után az amatőr sportéletben is sikereket ért el. 2006-2010 között a nógrádi Berkenyét játékos-edzőként erősítette, sőt a Sport TV kupa döntőjébe is bejutott gárdájával.

(Forrás: Dorogi FC/Nemzeti Sport/Wikipédia)

(Borítókép: Dorogi FC)

Hirdetések
  • Állatvédelmi kerekasztal fórumot tartottak Esztergomban

    Január 18-án, hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi irodája adott otthont állatvédelmi kerekasztal beszélgetésnek, melyen civil szervezetek képviselői mellett Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is részt vett.

    Hídlap
  • Tűz ütött ki hétfőn kora este egy esztergomi családi házban

    Teljes terjedelmében égett egy családi ház egyik helyisége január 18-án Esztergomban – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tájékoztatásuk szerint a lángok a szentgyörgymezői Széchy Dénes utcában csaptak fel.

    Hídlap