Jeromos

Hídlap

Koronavírusos tanulót találtak az egyik esztergomi iskolában

Pozitív lett a koronavírus-tesztje az egyik diáknak, aki az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulója – közölte honlapján a Régió TV Esztergom. A stáb tagjai úgy tudják, hogy a kontaktkutatás már elkezdődött.

Hirdetések

Az RTVE úgy tudja, hogy az iskolában szerdán, azaz szeptember 9-én tanítás nélküli munkanap lesz. A hírt Szepesi Márta intézményvezető is megerősítette az RTVE-nek. Megkerestük e-mailben az intézményt, hogy megtudjuk, lesz-e hosszabb tanítási szünet, illetve hogy mi várható a továbbiakban, de egyelőre nem kaptunk választ.

Az iskola viszont kedden kora délután közleményt adott ki a honlapján, melyben azt írják, hogy egy esetben igazolódott koronavírus-fertőzés. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) lefolytatta a kontakt-kutatást, melynek eredményét továbbította az illetékes hatósághoz.

“A biztonságos működés fenntartása érdekében az iskola igazgatója, a főigazgatóval egyeztetve 2020. szeptember 9-re, szerdára tanítás nélküli munkanapot rendelt el. Az elkövetkező napokban az arra hivatott hatóság döntése alapján járunk el. Amennyiben szükséges áttérünk a tantermen kívüli digitális munkarendre. Ez érintheti csupán a tanulók egy körét (pl. osztály) vagy akár az egész iskolát is. Erről várhatóan már a holnapi napon tájékoztatást tudunk adni a szülőknek és a diákoknak. Kérjük, kísérjék figyelemmel iskolánk honlapját és facebook oldalát!” – olvasható a közleményben.

(Forrás: RTVE)

Hirdetések

  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap