Jeromos

Hídlap

Egy osztály digitális oktatásra tér át a Balassában

A 12. D osztály otthon marad és digitális munkarendben halad tovább – közölte közösségi oldalán az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény bejelentette, hogy szeptember 10-én, azaz csütörtökön tantermi oktatás lesz az intézményben.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk, koronavírussal fertőzött diákot találtak az esztergomi iskolában, mellyel kapcsolatban közleményt is kiadtak. A hírt egyébként elsőként a Régió TV Esztergom közölte még szeptember 8-án, kedden.

Az iskola szeptember 9-én, szerdán újabb információkat osztott meg az esettel kapcsolatban. A 12. D osztályon kívül arra kérnek minden diákot, hogy reggel 8 órára jelenjen meg az osztálytermében.

„Az egészségügyi problémák esetén (tünetek) az érintettek keressék meg háziorvosukat és az utasításai szerint járjanak el! Távol maradni csak orvosi igazolással lehet. Orvos által igazolt távollétről csak az orvos engedélyével lehet visszatérni az iskolába: az orvos határozza meg, hogy a tanuló közösségbe engedhető! A szülő egészségügyi okokból távollétet nem igazolhat!” – olvasható a közleményben.

A járványügyi szabályok betartása érdekében felhívják a diákok figyelmét arra, hogy a maszk viselése, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás kötelező.

(Forrás: Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola)

Hirdetések

  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap