Máté, Mirella

Hídlap

Teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményekben

Müller Cecília országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Hirdetések

A keddtől hatályos intézkedés vonatkozik a közfinanszírozott és a magánellátókra is.
Az NNK közlése értelmében van persze kivétel is: például súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumban lévő betegnél a védőfelszerelés biztosítása mellett egy hozzátartozó, kiskorú betegnél az egyik szülő vagy törvényes képviselő, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat ott.
A határozat kitér arra, hogy egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően – a kórház a kapcsolattatás lehetőségét mérlegelheti, indokolt esetben azt további esetekben is biztosíthatja.
A dokumentum szerint, a rendelkezések megsértése esetén 30 ezer forinttól ötmillió forintig terjedő egészségügyi birság szabható ki.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban szeptember 2-án lépett életbe a látogatási tilalom, a váci Jávorszky Ödön Kórházban pedig szeptember 3-án vezették be a minden osztályra kiterjedő korlátozást.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: nlc.hu)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap