Jeromos

Hídlap

Több esztergomi útszakaszt is felújíthatnak

„Tisztelt Esztergomiak! Újabb útfelújításokra nyílik lehetősége városunknak! A Magyar Közlöny 2020. évi 202. számában megjelent 1575/2020.(IX.9.) kormányhatározat alapján Esztergom városa 150 millió forint támogatásban részesül” – közölte Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Hirdetések

A város polgármestere tájékoztatása szerint ebből az összegből megújul a Becket Tamás utca és a Kápolna környezete, de szilárd burkolattal láthatják el a Bánomi úttól induló Gesztenyés utcát is.

A Rozetti Lázár diák utca parkolóval bővül és szintén szilárd burkolatot kap, továbbá megvalósul a Külső Bánomi út bitumenemulziós felületzárása is.

A kormányhatározat szerint az elnyert támogatást útfelújítással egybekötött csapadékvíz elvezetésre, parkoló építésre, valamint környezetrendezésre lehet felhasználni.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Magyar Közlöny)

(Borítókép: Gesztenyés utca)

Hirdetések
  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap