Tekla

Hídlap

Átadták a korszerűsített csolnoki Gete utcai óvodát

Szeptember 11-én, pénteken délután adták át a csolnoki Gete utcai óvodát: az épületet a Magyar Falu Program keretében elnyert mintegy 24 millió forintból korszerűsítették. Az átadón dr. Völner Pál országgyűlési képviselő azt mondta: nagyon jó helyre került a pályázati összeg.

Hirdetések

Az átadóünnepségen részt vett rengeteg szülő, hozzátartozó és érdeklődő, hiszen az esemény jelentős mérföldkőnek számított a település életében. Az óvodások az óvodapedagógusok és dajkák vezetésével táncos műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek, mondhatni emlékezetessé tették a napot.

Párdiné Móczik Adrienn óvodapedagógus köszöntője után Kolonics Péterné polgármester asszonnyal és dr. Völner Pállal átvágta a nemzeti színű szalagot, ezzel jelképesen átadták az épületet. Rajk János atya nem csak megáldotta, hanem meg is füstölte az óvodát, majd az ajtófélfára felírta az ilyenkor szokás feliratot (20 + C + M + B + 20).

Ezután elsőként Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője mondta el gondolatait. Megjegyezte, hogy a Magyar Falu Program sikereit bizonyítják a kistelepüléseken megvalósult fejlesztések és örömtelinek nevezte, hogy a községi önkormányzatok jól élnek a program nyújtotta lehetőségekkel.

Kolonics Péterné csolnoki polgármester asszony felidézte, hogy tavaly az önkormányzat, egy cég és szülők segítségével elindult egy „átalakítási hullám”.

Elhangzott, hogy az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében sikeresen pályázott óvodafejlesztésre: megújult a tetőszerkezet, új nyílászárókat szereltek be és hőszigelték az épületet.

A kivitelezést a csolnoki SCH-ÉPKER Kft. végezte el, az ügyvezetője (és további segítők, cégek képviselői, valamint lelkes önkéntesek is) a köszönetnyilvánítás jeléül oklevelet is átvehetett Kolonics Péternétől. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Baumit Kft. mosdófelújítási programjának köszönhetően a vizesblokkok is megújultak.

Az ünnepség végén a meghívott vendégek – dr. Völner Pál, Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke – a képviselő-testület tagjaival és polgármester asszonnyal bejárták az épületet. Az udvaron egy vendégkönyvet is elhelyeztek, melybe dr. Völner Pál is beleírta alkalomhoz illő gondolatait.

Hirdetések

  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap