Jeromos

Hídlap

Turistautakat oldanak fel a Börzsönyben

Az Ipoly Erdő Zrt. Nagymarosi Erdészete több erdei útvonal lezárását is feloldja – közölte az erdőgazdaság a közösségi oldalán. A turistautakat azután zárták le, hogy nyár elején a Szent Mihály-hegy térségében a felhőszakadások és villám-árvízek sárelöntést és sziklaomlást idéztek elő.

Hirdetések

A Nagymarosi Erdészet most úgy döntött, hogy újra szabadon lehet látogatni az S+ jelű turistaút Zebegény Ernő-forrási elágazójától Nagymaros Szamaroig tartó szakaszát. Az S jelű turistaút Szent Mihály-hegy nyereg Országos Kéktúra elágazásától Nagymaros Szamarasig tartó szakaszára elrendelt korlátozást is feloldották. Továbbá a fentiekből kiágazó S háromszög jelű és S barlang jelű turistautakat is újra használhatják a túrázók.

Az Ipoly Erdő Zrt. tájékoztatása szerint a vasúti kárelhárítási munkálatok még folyamatban vannak, ezért fokozott óvatosságra intik a térségben kirándulókat.

(Forrás és térkép: Ipoly Erdő Zrt.)

Hirdetések

  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap