Kitüntetéseket és ózongenerátort is kaptak a polgárőrök

Csépen tartották idei közgyűlésüket a Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő polgárőrök – számolt be az eseményről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Az összejövetelen kitüntetéseket is átadtak az önkénteseknek.

Csépen tartották idei közgyűlésüket a Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő polgárőrök – számolt be az eseményről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Az összejövetelen kitüntetéseket is átadtak az önkénteseknek.

A polgárőr közgyűlésen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke „Polgárőr Érdemkereszt” kitüntetésben részesített hét személyt is. Az elismerés bronz fokozatát kapta Mészárosné Habakusz Gertrúd, a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület, Magyar Tibor, a Dadi Polgárőr Egyesület és Pálfi Balázsné a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület tagja.

„Polgárőr Érdemkereszt” ezüst fokozatát kapta Tácsik Attila epöli polgármester, az Epöli Polgárőr Egyesület tagja és Róth Istvánné, a Tárkányi Polgárőr Egyesület tagja. Arany fokozatban részesült Széber József, Csép polgármestere, a megyei polgárőr szövetség kiemelt támogatója és Németh Sándor, a Tatabányai Polgárőr Egyesület tagja.

Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány Sárkányölő Szent György emlékérmet adott át Suta Istvánnak a tatabányai Polgárőr Egyesület alelnökének és Menyu Jánosnak, az Oroszlányi Polgárőr Egyesület tagjának. Ugyancsak Sárkányölő emlékérmet kapott a Tokodaltárói, Lábatlani és Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület. Ezeket Szíjgyártó Csaba, Nádas Ádám és Paksi József egyesületi elnökök vették át.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség hat darab ózongenerátort, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt vásárolt abból az 1,2 millió forintosra nőtt alapból, melyet a megyei önkormányzat 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. A polgárőrök éves közgyűlésén, melyet Csépen tartottak, 37 kerékpárt is átvettek.

Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szakmai beszámolójából kiderült, hogy tavaly több mint 120 ezer óra szolgálat adtak a megye polgárőrei. Az is elhangzott, hogy jelenleg 41 egyesületben 1064 polgárőr teljesít szolgálatot.

A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen egy ózongenerátort adott át abból a hatból, amik a polgárőrök egészségének megóvását segítik. Ezekkel a készülékekkel tisztítják majd a gépjárművek belső terét és klímáját, hiszen a szolgálati gépjárművekbe sokan ülnek, azokat mindig más vezeti. Az ózongenerátorok a járási koordinátorokhoz kerültek, így mindenkinek elérhető távolságban lesznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság négymillió forintos támogatását még 800 ezerrel egészítette ki a megyei szövetség, így szerezték be azt a 37 biciklit, amikből 27 aluvázas, első teleszkópos, további tíz darab pedig elektromos Neuzer kerékpár.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ígéretet tett, hogy az általuk nemrég nyert támogatásból további négy kerékpárt vásárolnak, hogy Komárom-Esztergom megye valamennyi polgárőr egyesületének legyen szolgálati kerékpárja, mellyel folyamatosan jelen lehetnek a településeken.

(Forrás és képek: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!