Vilhelmina

Hídlap

Nem viselt maszkot a vonaton, rendőri intézkedést kértek

Szeptember 15-én, kedden este egy maszk nélkül utazó személy miatt rendőri intézkedést kértek, így az Esztergom 19:05-kor indult és a fővárosba tartó G72-es járat (a 2031-es jelzésű vonat) Piliscsabán fél órás várakozásra kényszerült – közölte a MÁVINFORM.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány terjedésének lassítása és az utasok egészségének megőrzése szeptember 15-től kötelező a maszk használata a vonatokon és a buszokon. A néhány nappal ezelőtt az MTI-n megjelent közlemény szerint a vasúti kocsikról a kalauzok ráadásul le is szállíthatják a védőeszköz nélküli személyeket, sőt a jegykezelők rendőri intézkedést kérhetnek. Az egyenruhások pedig akár szabálysértési eljárást is kezdeményezhetnek a szabályszegők ellen, és 10-50 ezer forint bírságot szabhatnak ki rájuk.

Az említett vonat, mely a maszk nélküli utas miatt Piliscsabán fél órát várakozott (Forrás: Vonatinfó térkép)

A kedd esti incidens mellett egy járműhiba miatt is fennakadásokra kell számítani. Az Angyalföldről 20:15-kor Piliscsabáról és a Piliscsabáról 21:07-kor Angyalföldre induló S72-rs járat (2158-as és 2171-es vonat) nem közlekedik.

(Forrás: MÁVINFORM)

Hirdetések
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap
  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap