Tekla

Hídlap

Újabb sérült kirándulón segítettek a tűzoltók

Katasztrófavédelmi szempontból viszonylag nyugodtan telt a hétvége a Szobi járásban – tudtuk meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. A tűzoltók szombaton újabb sérült kirándulón segítettek, hétfőn pedig egy kidőlt fa adott nekik munkát.

Hirdetések

Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő elmondta, hogy szeptember 12-én, szombaton érkezett egy bejelentés a Pest megyei műveletirányításra, miszerint Nagybörzsönyben, a Széchenyi út közelében egy ember kirándulás közben megsérült.

A mentőszolgálat szakemberei a megsérült ember lementésében kértek segítséget a tűzoltóktól. Amíg lehetett az egységek az erdei utakon autókkal megközelítették a turistát, onnan gyalogosan mentek tovább. A vámosmikolai önkormányzati tűzoltók mintegy három kilométer hosszan, hordágyon, kézi erővel mentették le a megsérült embert, majd adták át a mentőszolgálat szakembereinek.

Hétfőn délelőtt Vámosmikola és Ipolytölgyest összekötő útról érkezett egy bejelentés. Itt egy nagyméretű fa úttestre dőlt és forgalmi akadályt okozott. A vámosmikolai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták össze a kidőlt fát, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

(Kép: Vámosmikola Önkormányzati Tűzoltóság)

Hirdetések
  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap