Friderika

Hídlap

Dr. Gönczy Béla-díjat kapott dr. Zámbori János és dr. Ámon György

A szeptember 17-i testületi ülésen a napirendi pontok tárgyalása előtt adták át a Dr. Gönczy Béla-díj az „Esztergomi Gyógyításáért” kitüntetéseket dr. Zámbori János Mihály főorvos, nőgyógyász, sebész, illetve dr. Ámon György fogorvos számára.

Hirdetések

Az ülésen Hernádi Ádám polgármester távollétében Erős Gábor alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Simonné Cserép Krisztina képviselő ismertette, hogy idén kik kapják a Dr. Gönczy Béla-díjat.

Dr. Kanász Gábor, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa méltatta Dr. Zámbori János Mihályt: felidézte életútját, köztük azt a pillanatot, amikor a kitüntetett egy motoros kirándulás keretében a városba érkezett és megpillantotta a bazilikát. Kiemelte azt is, hogy dr. Zámbori János Mihály néhány évet dolgozott a líbiai Tripoliban is, majd hazatérése után új sebészeti eljárást honosított meg itthon. Véleménye szerint a műtéti beavatkozásai során egy felesleges vágást és egy kósza mozdulatot sem ejtett, mindig is egy korrekt, kiváló szaktudású, nyitott személyiségű orvosnak ismerte.

Beszéde után vitamint adott át a nyugalmazott nőgyógyásznak, aki Tordainé Vida Katalin képviselőtől és Erős Gábortól vette át az elismerést.

Ezután Tordainé Vida Katalin ismertette dr. Ámon György életútját, aki fogorvosi pályafutása mellett közéleti szerepet is betöltött, hiszen 1990-94 között tagja volt a képviselő testületnek, 1994-től 1998-ig Esztergom alpolgármester volt. 53 éven át magas szinten, rendkívüli igényességgel végezte hivatását, az egészségügyi alapellátás terén végzett lelkiismeretes munkájának méltó elismerése a dr. Gönczy Béla-díj.

Dr. Ámon György a kitüntetés átvétele után szerényen azt mondta, hogy az egyetem elvégzése után társaival együtt esküt tett és igyekezett ahhoz tartani magát. Így az elmúlt évtizedekben tulajdonképpen a kötelezettségét teljesítette.

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap