Orsolya

Hídlap

Közmunkára ítélhetik a telefontolvajt

Akár közmunkára is ítélhetik azt a férfit, akit az esztergomi sértett március 20-tól átmeneti jelleggel befogadott a lakásába. Az új lakótárs néhány héttől később ellopta a sértett 110 ezer forint értékű mobiltelefonját, melyet a készülék gazdája a lakás nappalijában található asztalon hagyott.

Hirdetések

A vádlott férfi a mobilt még aznap elcserélte egy másik telefonra, valamint még kapott 3 ezer forintot is érte. Az esztergomi rendőrök a készüléket lefoglalták és visszaadták a sértettnek. A férfit 2016-ban a bíróság lopás bűntette és más bűncselekmény miatt 90 nap elzárásra és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratban közérdekű munka büntetésre és 4 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra elítélésre tett indítványt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: karpatinfo.net)

Hirdetések

  • Defekt miatt várakozó járműnek ütközött egy személyautó Esztergomban

    Október 20-án, kedden este egy defekt miatt várakozó személyautónak ütközött neki egy másik autós – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Gányai Balázs rendőr főhadnagy, megyei sajtóreferens elmondta: mindkét sofőrrel szemben eljárást indítottak.

    Hídlap
  • Világító kerékárúton tekerhetünk Esztergomban

    Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében – közölte Instagram oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A képek magukért beszélnek: a világító burkolat elég látványos.

    Hídlap