Vendel

Hídlap

Szombaton rendezik meg a BörzsönyRing kerékpáros teljesítménytúrát

Szeptember 19-én, szombaton rendezik meg a II. BörzsönyRing kerékpáros teljesítménytúrát. A mezőny ezúttal is Szobról, a Duna partjáról indul majd útnak és kilencven méteres etapot járnak majd végig. Az érdeklődőket kísérőprogramokkal várják.

Hirdetések

Tavaly rendezték meg először a BörzsönyRing nevű teljesítménytúrát, melyen akkor a rossz idő ellenére is több mint százan részt vettek. Idén gyönyörű időben tekerhetnek majd az érdeklődők: a szervezőktől megtudtuk, hogy az útvonal nem változott, továbbra is 700 méteres szintemelkedést kell leküzdenie a mezőnynek. (A nyomvonal legmagasabb pontja 590 méteren található.)

A tízórai rajtot követően Kismarosig együtt haladnak a kerékpárosok, majd észak felé fordulnak. A hivatalos honlap tájékoztatása szerint erre azért van szükség, mert a kerékpárúton biztosítás lesz az elhaladás során és szeretnék minél rövidebb ideig feltartani a szemből érkezőket. A 12-es főúton keresztbe áthalad a mezőny és szeretnénk ha együtt, biztonságosan át tudnának kísérni minden résztvevőt, azután pedig mindenki a saját tempójában haladhat az útvonalon.

Útközben frissítőállomásoknál (Királyrét, Závoz nyereg, Vámosmikola, Ipolydamásd) elégíthetik ki energiaigényüket, sőt ha bármi műszaki problémájuk adódna, akkor a pihenőhelyeken pumpa és szerszám is a rendelkezésükre áll majd. A táv nem ígérkezik könnyűnek, lesz egy három kilométeres szakasz, ahol murvás kerékpárúton kell haladniuk a résztvevőknek.

A koronavírus-járványra való tekintettel a regisztrációnál minden asztalnál kihelyezett kézfertőtlenítő várja a nevezőket és arra kérik a kerékpárosokat, hogy a rajtba maszkot viselve álljanak be, a védőeszközt pedig a rajtnál le lehet majd venni.

A befutót követően ingyenes tésztaparti is lesz, sőt a családokat, hozzátartozókat 10 és 12 óra között sárkányhajózásra invitálják, A szervezők 2-300 embert várnak az ingyenes rendezvényre. Kimondott jelentkezési határidő nincs, így aki szombaton reggel kap kedvet egy kis túrázáshoz, nincsen akadálya aznap, hogy néhány órával a rajt előtt benevezzen.

További információ ITT ÉRHETŐ EL.

(Képek: BörzsönyRing Facebook oldal/Berkes Dávid)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap