Orsolya

Hídlap

Rendhagyó falunap lesz Leányváron

A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

Hirdetések

A községi önkormányzat a közelmúltban arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Leányvári Német Önkormányzattal és a Leányvári Német Nemzetiségi Kulturális Közhasznú Egyesülettel közösen úgy határoztak, hogy a megszokott formában nem rendezik meg a falunapot. Az indoklás egyértelmű, ugyanis a járványügyi helyzetre való tekintettel a szükséges megelőző, illetve védelmi előírásokat nem tudnák felelősségteljesen betartani.

A rendkívül kreatív Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület kitalálta, hogy valamilyen módon mégis meglepik a falubelieket egy kis műsorral, így a kultúrcsoportok tánccal, zenével, énekkel megfűszerezett felvonulást tartanak, útközben pedig négy helyszínen is fellépnek.

Ezeken a helyszíneken lépnek fel a csoportok szeptember 26-án (Forrás: Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület)

Szeptember 26-án, 15 órakor az Erzsébet utca 203. számú ingatlan előtt lesz az első állomás. Onnan a templomhoz vonulnak a csoportok, ahol 15:30-kor szerepelnek. A harmadik helyszín a templom utcában lesz, ahol 16 órakor adják elő a műsort, a sportpályán pedig 16:30-kor láthatják őket a lakosok.

A félreértések elkerülése végett: nem lesz sátor a sportpályánál, nem lesz pénteken faluderbi, nem lesz szombat esti batyus bál és nem jönnek a környező településekről vendégfellépők. Viszont a rendhagyó felvonulás és a négy kis műsor miatt nevezték el a rendezvényt „különkiadásnak” az idei Leányvári Falunapot.

„Mindig nagy öröm számunkra, ha sokan kíváncsiak ránk, így most is szívesen fogadjuk az integetést és a biztató tapsot – természetesen biztonságos távolságból. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!” – írta az egyesület.

(Forrás: Leányvári önkormányzat/Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület)

(Borítókép: vtgleinwar.eu, TDZ_2019-09-21 Falunap műsor galéria)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap