Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

Mint ismert, a koronavírus-járvány első hulláma miatt idő előtt véget ért a szezon. A csapat tagjai a bajnokság lefújása után online edzéseken vett részt, mindenki a saját otthonában készült. Májusban aztán enyhítettek a korlátozásokon, így azonnal elkezdtek tréningezni és egészen június végéig gyakoroltak.

Mezőségi Irén edző elmondta, hogy ez az időszak más volt, mint a többi: a karantén alatt a játékosok sokat futottak és egyénileg erősítettek, a labda kevés szerepet játszott. A 2020/21 bajnokságra július végén kezdték el a felkészülést, az edzéstervet is úgy állította össze, hogy a futómunkát is inkább a teremben, labdás gyakorlatokkal végezték. Játszottak edzőmérkőzéseket is, igaz nem annyit, amennyit elterveztek.

Komárommal például oda-vissza megmérkőztek, mindkétszer alulmaradtak, de a felkészülést ez remekül segítette. Azt tudni kell, hogy a megyei rivális NB II-es szinten rendkívül jó játékerőt képvisel. A TF csapatával játszottak, őket 9 góllal meg is verték.

Természetesen az új szezonra némileg átalakult a keret, a távozókat igyekeztek pótolni. Fekete Dorina kapus munkahelyi és egyéb dolgok miatt abbahagyta a kézilabdát, helyére Szentendréről igazolták Szaka-Berkesi Dórát. Valovics Nóra anyai örömök elé néz, az ő helyét Sipos Krisztina, nagy rutinnal rendelkező esztergomi játékos veheti át. Tóth Borbála két éve már az Esztergomot erősítette, most újra visszatér és jobb szélső poszton segítheti a csapatot. Törőcsik Zsófia pedig Dorogról érkezett.

Az Esztergom nagy reményekkel vágott neki az új évadnak és a 2020/21-es szezont szeretnék dobogós helyen zárni. Az első bajnokijukon az FTC U22-es csapatával találkoztak, mely a korosztályában veretlenül zárta az előző évet. Bár a fiatal válogatott tehetségekből álló alakulatot nem ismerték, de tudták, hogy „fradi koncepciót” játszanak.

A zártkapu miatt a szurkolók nem lehettek jelen, a biztató szavak hiányoztak is a hazai csapatnak. Ugyanakkor olyan régen játszottak bajnokit, hogy a játékosok teljesen felpörögtek a rajtra. Az FTC U22 elleni találkozót remekül kezdték, a 6. percben 5:2-re vezettek. A védekezés is jól működött, ennek köszönhetően lerohanásból szereztek több találatot, valósággal uralták az első félidőt (19:16).

A második félidőben a fradi fiataljai vérszemet kaptak, a 36. percben ki is egyenlítettek. Onnantól kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak kezdtek fáradni, az 55. percben 31:35-re elhúzott a Ferencváros. Az utolsó öt percben valósággal feltámadt az Esztergom, hiszen zsinórban 5 gólt szereztek úgy, hogy egyet sem kaptak. Izgalmas volt a végjáték, egy remek védést követően 35:35-nél, egy időkérés után, taktikusan kijátszott támadás végén Csiki Renáta hétméterest harcolt ki, amit Ábrahám Szilvia könyörtelenül belőtt. Így alakult ki a 36:35-ös végeredmény!


Esztergomi Vitézek RAFC- FTC U22 36:35

Gólszerzők: Ábrahám Szilvia 11 gól, Takács Angéla 10 gól, Csiki Renáta 7 gól, Sipos Krisztina 4 gól, Szilágyi Vivien 2 gól, Barczi Anna- Horváth Mónika 1-1 gól.

Mezőségi Irén: -Örülök, hogy fél év kihagyás után ilyen jó játékot tudtunk produkálni. Rendkívül elszántan játszott a csapat, utolsó vérükig harcoltak. A mérkőzés végén a rutinunkkal győzedelmeskedtünk. Több remek teljesítmény is volt a csapatban.

Szeptember 20-án újabb nehéz ellenfél vár, a Salgótarján vár rájuk. A nógrádi vendégszereplés alkalmával is nyerniük kell, hiszen csak így teljesíthetik a céljukat.

(Borítókép és infók: Esztergomi Kézilabda- Női,Férfi és Utánpótlás)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!