Előd

Hídlap

Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el. 

Hirdetések

A vád szerint négy elkövető 2014. február 4-én este egy dorogi családi házhoz ment melyben akkor egy 85, illetve 81 éves személy élt. A vádlott a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta. Az egyik sértett erre kilépett a házból, mire az egyik elkövető őt a földre lökte, ott bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte.

Ezalatt két elkövető a lakásba bement, majd egyikőjük a bántalmazott sértett feleségéhez lépett, az arcára pulóvert szorított, és értékei átadására szólította fel. Az elkövetők a lakásban 205.000,- Ft készpénzt, és 245.640,- Ft értékű ékszereket vettek magukhoz.

Az elkövetők közül az egyik férfit a bíróság 2018-ban jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre, és nyolc évre eltiltotta a közügyektől. A vádlott az Egyesült Királyságba  szökött, őt európai elfogatóparancs alapján fogták el, vele szemben az esztergomi rendőrök ezt követően fejezték be a nyomozást.

Az ügyészség a vádlottal egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, amelyet az Esztergomi Járásbíróság a mai napon jóváhagyott. A bíróság az egyezség alapján a férfit 6 év fegyházbüntetésre ítélte, emellett pedig 6 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: parameter.sk)

Hirdetések