Orsolya

Hídlap

Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

Hirdetések

Dr. Túrós András az átadóünnepségen köszönetet mondott azért, hogy idén 101 millió forint állami támogatást kapott a polgárőrség, melyet arányosan osztottak szét a megyei szövetségek között. Döntő többségében kerékpárokra és segédmotoros kerékpárokra fordították az összegeket, Esztergomban például negyvennégy darab új járműeszközt adtak át az önkénteseknek.

Az OPSZ elnöke szerint felértékelődött a kerékpáros szolgálat szerepe és az sem utolsó szempont, hogy „lakosságbarát”, tehát sokkal közelebbi viszonyt ápolhatnak a lakosokkal. Arra kérte a jelenlévőket, hogy a járványveszély alatt segítsék a hatóságok munkáját. Megköszönte a rendőrségnek, hogy immár tíz esztendeje, folyamatosan támogatják a munkájukat.

– Azt kívánom, legyünk büszkék a polgárőrségre – mondta beszéde zárásaként.

Neuzer András, a Neuzer Kft. tulajdonosa arról beszélt, hogy hagyományos és elektromos kerékpárokkal is gazdagodtak a szervezetek, utóbbiakkal kapcsolatban azt mondta, hogy sík terepen akár 50-60 kilométeres távot is teljesíthetünk velük.

Elhangzott, hogy két darab különleges modellel is segíti az önkéntesek munkáját: a bicikliket ő és dr. Túrós András adta át Bókáné Csillag Erikának, a Szentmihályi Polgárőr Egyesület elnökének, illetve Feketéné Laczlavik Ildikónak, a Jászalsószentgyörgyi Községi Polgárőr Egyesület elnökének.

Erős Gábor alpolgármester Esztergom nevében köszönetet mondott, hogy az ország első fővárosában tartották meg az átadóünnepséget. Büszke az esztergomi kerékpárgyárra, ami együttműködött az OPSZ-szel az állami forrás felhasználásában és reméli, hogy az új járműeszközök jó célt szolgálnak majd.

Az ünnepségen egyébként jelen volt Debreczeni István rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője és Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is.

Hirdetések

  • Defekt miatt várakozó járműnek ütközött egy személyautó Esztergomban

    Október 20-án, kedden este egy defekt miatt várakozó személyautónak ütközött neki egy másik autós – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Gányai Balázs rendőr főhadnagy, megyei sajtóreferens elmondta: mindkét sofőrrel szemben eljárást indítottak.

    Hídlap
  • Világító kerékárúton tekerhetünk Esztergomban

    Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében – közölte Instagram oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A képek magukért beszélnek: a világító burkolat elég látványos.

    Hídlap