Vendel

Hídlap

Webkamera pásztázza éjjel-nappal a Széchenyi teret

„Kedves Esztergomiak, kedves Esztergomba látogatni szándékozók! A mai naptól már webkamerán keresztül, élő képen is megtekinthető városunk főtere, ahogy azt a Bottyán-palotából látni. Az éjjellátó kamera képe az Időkép honlapján tekinthető meg.” – jelentette be Hernádi Ádám közösségi oldalán.

Hirdetések

Esztergom polgármestere bejegyzésében ismertette, hogy Bottyán János kuruc generális egykori kúriája háromszáz éve szolgál Városházaként. A Széchenyi tér távolabbi végén az 1903-ban átadott historizáló stílusú Járásbíróság, míg a jobb szélen a romantikus stílusú Müller-ház, azaz mai posta épülete látszik. A Széchenyi tér közepén Kiss György szobrász alkotása, az 1900-ban felavatott Szentháromság szobor magasodik.

A kamera képén a távolban a vár Fehér-tornya és a bazilika kupolája tűnik fel, ettől jobbra a Szent Tamás-hegyen kivehető a kis Fájdalmas Szűz-kápolna, ami a bazilikával egy időben épült műemlék, ahol egykor Becket Tamás canterbury-i érsek ereklyéit őrizték.

Az éjjellátó kamera képe ITT TEKINTHETŐ MEG. Érdekesség, hogy a kamerafelvételen (a csillagok mellett) az “Esztergom, a Dunakanyar fővárosa” logó is látható.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

(Borítókép: Időkép)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap