Vendel

Hídlap

Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a  férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyáját 2020. február 11-ig egy lábatlani ingatlan verandáján tartotta három méter hosszú láncra kikötve. Az eb nyakán körbetekert lánc  kb. 1 cm mélyen bevágott, és nyílt sebet okozott.  A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított, ezáltal az állatnak hosszan tartó fájdalmat, különös szenvedést okozott.

A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta. Az állat nem kapta meg a kötelező oltásokat, chipet nem ültettek a bőre, de gazdája a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról sem gondoskodott.

Az állatot az önkormányzat az észlelést követően azonnal elszállíttatta egy menhelyre, ahol a szükséges orvosi kezeléseket és a megfelelő ellátást megkapta, az ellátás hiányában az állat a nélkülözésben és nyaki sebe miatt elpusztult volna.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben  tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Kép: ugyeszseg.hu)

Hirdetések

  • Letartóztatásban maradhat a tokodi gyilkos

    Januárig hosszabbíthatják meg a letartóztatását annak a tokodi nőnek, aki 2020. április 19-én előzetes szóváltást követően ittas állapotban késsel leszúrta a férjét. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérülésébe.

    Hídlap
  • Dzsudzsák és társai legyőzték a Dorogot

    A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában 3:0-ás vereséget szenvedett a Dorogi FC a Debreceni VSC otthonában. A Loki harmincadik születésnapját ünneplő csapatkapitánya, Bódi Ádám kétszer is beköszönt, végül Pintér Ádám is gólt szerzett.

    Hídlap