Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel a márianosztrai Rákóczi úton azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

Az ünnepségen Burikné Moóri Tamara polgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a közterület felújítási és parkolóépítési projekt hosszú távon szolgálni fogja a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóit, a lakosságot és a településre látogató turistákat is egyaránt. Köszönetet mondott a partnereknek és a kivitelezést végzőknek.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője szerint gyönyörű természeti táj fogadja a Márianosztrára érkezőket, ugyanakkor fontos kérdés az is, hogy a turisták hol tudnak leparkolni. Felidézte, hogy idén nyáron itt is és az ország többi részén is a szokásosnál több kiránduló fordult meg. Emiatt akár arra is lehet számítani, hogy a közeljövőben a magyarok vonzó hazai helyszíneket keresnek fel.

–Márianosztra eddig a zarándoklatok miatt is fontos helyszín volt, ez a későbbiekben sem lesz másként – mondta, majd felidézte, hogy az elmúlt években milyen munkálatokat végeztek a bazilikánál.

Az EMMI parlamenti államtitkára ismertette, hogy az elmúlt években több mint 213 millió forint kormányzati támogatásból részesült a település, melyből számtalan fejlesztést és eszközbeszerzést is megvalósítottak.

Frank Tibor ny. bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, a Nostra Kft. ügyvezetője a projekt bemutatása kapcsán úgy fogalmazott: nem csak saját nehézségeiken igyekeztek enyhíteni, de az idegenforgalmat is szem előtt tartották. A beruházás költségei mintegy 5 millió forintot tesznek ki és mintegy 500 munkaórát fordítottak rá a felek.

Bejelentette, hogy tovább folytatódik a sikeres együttműködés, melynek eredményeként jövőre egy hektáron 12.500 tő levendulát ültetnek majd el egy hektárnyi, jelenleg parlagon lévő területen. A munkát a tihanyi apátság kertésze is segíti, a cél az, hogy néhány év alatt 4-5 hektárt borítson a felkapott dísznövény. Frank Tibor reméli, hogy igazi turistalátványosság válhat a márianosztrai levendulából.

A beszédek után Vízi András a Magyarok Nagyasszonya Bazilika plébánosa áldotta meg az elkészült közterületet, majd Rétvári Bence, Burikné Moóri Tamara, Frank Tibor és Szukop Dávid bv. őrnagy, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnok-helyettese átvágta a szalagot. Az összejövetel zárásaként süteményekkel, üdítővel kedveskedtek a jelenlévőknek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!