Salgótarján ellen is győzött az Esztergom

Második bajnokiját is megnyerte az NB II Észak-csoportjában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a Salgótarjánt győzte le idegenben 24:27-re. A hajrában újra kitartóan küzdöttek a vendégek, így méltó módon szerezték meg a két pontot.

Második bajnokiját is megnyerte az NB II Észak-csoportjában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a Salgótarjánt győzte le idegenben 24:27-re. A hajrában újra kitartóan küzdöttek a vendégek, így méltó módon szerezték meg a két pontot.

A sorsolásnak köszönhetően az új szezon első három fordulóban nehéz mérkőzések várnak az Esztergomra. Az FTC U22 elleni győzelem után a megerősödött Salgótarjánhoz látogattak: az ellenfél több új játékost is igazolt, az új edző pedig a dobogóra vezetheti alakulatát.

Mezőségi Irén, az esztergomi csapat edzője elmondta, tudták, hogy a Salgótarján egy jó balkezes kézilabdázóval is büszkélkedhet, de irányító poszton is gólveszélyesek, ráadásul külföldről igazoltak egy balátlövőt. Éppen ezért erre készültek egész héten, próbáltak hasonló szituációkat teremteni az edzéseken, ahol ebben a serdülő fia csapat nyújtott nekik segítséget.

Sipos Krisztina személyében volt egy hiányzójuk – ő családi okok miatt nem tarthatott velük – de csatlakozott a kerethez Törőcsik Zsófia.

-Minden mérkőzésen győzni szeretnénk, most is nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre. A védelmet sikerült jól összeraknunk. Támadásban az átlövések hatékonyságát mindenképpen javítani kellett, a három balkezes felállás bevált ezen a találkozón – mondta az edző.

A találkozó jól kezdték a csapatok, melyek hosszú percekig fej-fej mellett haladtak. A 9. percben 4:4, míg a 19.-ben 10:10 volt az állás, csak a 24. perc környékén vette át a vezetést az Esztergom. Dinamikus gyors játékot játszott az ellenfél, emiatt több összeállítással is próbálkoztak a Salgótarján ellen. Az első félidő végére már 12:16-tal vezettek a vendégek, a második játékrészben Mezőségi Irén tanítványai uralták a játékot.

A 42. percben már 16:22-re vezettek, de több hibát is vétettek, melyeket kihasználva felzárkózott a Salgótarján. A végjátékban újra helyén volt a szív és az akarat, így megnyerték a találkozót.

Végeredmény: Csépe Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club 24:27 Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Ábrahám Szilvia, Barczi Annamária, Csiki Renáta egyaránt 7 gól, Horváth Mónika 3 gól, Törőcsik Zsófia 2 gól, Takács Angéla 1 gól.

Mezőségi Irén: Elég sok hibával játszottunk, de mindig megtaláltuk a megfelelő felállást. Remek átlövés gólokat szereztünk. A kapuban Szaka-Berkesi Dóri a második félidőben nagyszerűen védett. Értékes 2 pontot sikerült újra begyűjtenünk!

—-

Hosszú kényszerpihenő után végre elkezdődött az ifjúsági bajnokság. Az elején kicsit izgultan kapkodva játszott a csapat, ami érthető is volt hiszen 6 hónapja nem volt játszottak tétmeccset. A meccs 15. percében megnyugodtak a lányok, összeállt a védekezés, remek egyéni akció gólokkal és csapatjátékkal elkezdték növelni az előnyüket. Mellettük szólt az is, hogy az új játékosokat is sikeresen beépítették a csapatba. Végül magabiztos győzelmet arattak és megszerezték a két pontot.

Végeredmény: Csépe Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club 23:38 Esztergomi Vitézek RAFC

Edző : Ábrahám Szilvia. Gólszerzők: Mátyás Anna 12 gól, Tóth Csilla, Phoner Orsolya 9-9 gól, Szilágyi Vivien 4 gól, Osváth Petra 3 gól, Barna Fanni 1 gól.

(Kép: Esztergomi Kézilabda- Női,Férfi és Utánpótlás)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!